Zeeverkenners Middag

Wanneer de scoutingleden te oud worden voor de Dolfijnen is het tijd om de grote overstap te maken van de Dolfijnen naar de Zeeverkenners. Deze overstap wordt gemaakt in het jaar dat de leden 11 jaar worden.

Een Zeeverkennersgroep, ook wel een wacht genoemd, bestaat uit maximaal 36 jongens en meisjes in de leeftijd van 11 tot 16 jaar, met daarbij een aantal stafleden. De kinderen worden verdeeld in subgroepen die we bakken noemen. Deze bakken bestaan uit 5 tot 6 jongens en meisjes, waarbij zowel de oudste als de jongste leden van de groep zitten. Met deze bakken worden een aantal activiteiten ondernomen en dit is tevens de bootsindeling tijdens het vaarseizoen en in het winterseizoen voor het onderhoud. Bij de Olav hebben we twee Zeeverkennersgroepen, namelijk de ochtendgroep (ZVO) en de middaggroep (ZVM).

De opkomsten:
De ZVM heeft iedere zaterdagmiddag opkomst van 13:00 uur tot 17:00 uur. De ZVM heeft vrijwel ieder jaar zowel ’s zomers als ’s winters opkomst op het Wiggershuis dat vlak naast het jachthaventerrein in Naarden. De vloot van de ZVM bestaat uit 5 lelievletten.

Activiteiten:
In het vaarseizoen varen de Zeeverkenners in hun lelievletten op het Gooimeer. Het vaargebied van de Zeeverkenners ligt tussen de Hollandsche brug en Almere. Naast het spelenderwijs leren zeilen worden er tijdens het zomerseizoen diverse ‘varende aktiviteiten’ georganiseerd, zoals een pinksterkamp (ZuWaKa) met alle watergroepen uit de regio en zeilwedstrijden tegen deze groepen.

Aan het einde van de zomervakantie gaan de zeeverkenners een week op zomerkamp, het hoogtepunt van het jaar. Voor het kamp wordt ieder jaar een waterrijke omgeving uitgekozen waar we met de boten en tenten een week ons kamperment opbouwen. Tijdens het kamp worden er diverse aktiviteiten gehouden op en rond het water.

Het uniform:
Het uniform voor zeeverkenners bestaat uit een blauwe (spijker)broek en een donkerblauw overhemd met de Olav groepsdas. In het zomerseizoen kan het overhemd vervangen worden door een Olav T-shirt. Tijdens de zeilopkomsten zijn de zeeverkenners verplicht een reddingsvest te dragen.

Voor meer informatie over de ZVM:
Anne Gorter