Loodsenstam

Wanneer de scoutingleden te oud worden voor de Wilde Vaart is het tijd om de overstap te maken naar de Loodsenstam. De Loodsenstam heeft geen begeleiding meer, maar de groep staat er zelfstandig voor. Een stamadviseur zorgt voor de continuïteit van de groep, maar de leden regelen zelfstandig hun eigen opkomst en zomerkamp.

Een aantal jaren geleden is het toenmalige schip van de Loodsenstam, de Irrésestible, verkocht en is er een nieuw schip gekocht. Ruim vier jaar lang zijn de leden van de Loodsenstam bezig geweest met het opknappen van dit schip en uiteindelijk is ze in het voorjaar van 2008 te water gelaten. Ons schip is gedoopt: "Jemoeder".

Een dagboek met foto's van Jemoeder, en een plek om je bericht neer te zetten, kun je vinden op www.zeilenmetjemoeder.nl en op Facebook!

Jemoeder

Voor meer informatie over de Loodsenstam:
Floortje de Vos