Dolfijnen

Als je te oud bent voor de Bevers ga je 'overvliegen' naar de Dolfijnen. Bij de Olav is er één (gemengde) Dolfijnengroep, de Dolfijnen zijn kinderen van 7 tot 11 jaar en is de jongste 'waterspeltak' bij Scouting Olav.

Het themaverhaal is gebaseerd op een verhaal dat zich afspeelt op het Dolfijneneiland, waarin een jongen en een meisje allerlei avonturen beleven met verschillende dolfijnen. De gewone zaterdag opkomsten worden door de leiding voorbereid. Maar ook hebben de kinderen zelf regelmatig inbreng in de voorbereiding en uitvoering van het programma.

De opkomsten worden zo opgezet dat ze, behalve leuk voor de kinderen, ook een educatief karakter hebben. Hiermee bedoelen wij dat het kind op een speelse wijze zich in een groep leert te handhaven en allerlei spelletjes/activiteiten doet. Het leren samenwerken is hierbij het grootste doel. Het spelplan omvat verschillende activiteiten zoals: spelen, speurtochten, handenarbeid, het leren van knopen en natuurlijk het leren kanoën, in de Vestinggrachten, om straks als Zeeverkenner al enigszins vertrouwd te zijn met het water. Normaal zijn de opkomsten alleen met kinderen van onze eigen Dolfijnengroep, maar soms spelen we ook regionale spelen, zoals het Dolfijnen-festijn van onze Admiraliteit.

De Dolfijnen spelen zowel op het water als op het land. Ze hebben de beschikking over een achttal Canadese kano's, die in de zomermaanden gebruikt worden door deze speltak. In de zomer zijn we te vinden bij de "Loods", waar de kano's liggen.

De Dolfijnen bestaan uit circa 40 - 50 jongens en meisjes. Normaal zijn de bijeenkomsten op zaterdag morgen van 10.00 - 12.00 uur, in het eigen onderkomen het "Hamerfort" of op de Loods. Het absolute hoogtepunt is het jaarlijkse 'zomerkamp'! Dan gaan zij een week met de kano's naar een onderkomen ergens in Nederland. Dit vindt meestal plaats in een van de eerste weken van de zomervakantie.

Dolfijnen dragen als uniform:
Een blauwe blouse, blauwe broek, Olav groepsdas, installatieteken met 'Scouting Wereld' vignet en het dolfijnen speltakteken op borstzak, groepsnaambandje en admiraliteitsnaambandje op rechter mouw.

Alle Dolfijnen moeten in het bezit zijn van een eigen reddingsvest. Deze moet in de kano gedragen worden. Alle Dolfijnen hebben een zwemdiploma of zijn hiervoor bezig!

Voor meer informatie over de Dolfijnen:
Thijs Jansz